Wijnsafari

EEN UNIEK GROEPSUITJE

Duur: 2 uur 

Ben je op zoek naar een groepsuitje in Limburg? Een leuke activiteit om samen met vrienden, familie of collega’s te doen? 

De wijnsafari is een unieke ervaring die je normaal gesproken alleen verwacht in landen als Frankrijk, Italië of Zuid-Afrika. Speciaal voor groepen vanaf 10 personen*. 

De wijnboeren Mariëlle en Hans nemen jullie mee op 3 ‘reizen’ door hun wijngaarden in Sevenum: 

  • Een inleiding over de wijnbouw in Nederland en de impact van klimaatontwikkeling.
  • Een rondleiding door de wijngaarden en de wijnmakerij.
  • Een heerlijke wijnproeverij van 3 van onze wijnen, rechtstreeks uit het vat. Bij mooi weer, buiten in de wijngaard. 

* Ben je met minder dan 10 personen? Klik hier voor de Exclusieve Wijnsafari die wordt georganiseerd t/m oktober op woensdag- en zaterdagmiddag. 

Wijnsafari bij Zaerums Genieten
Willem Nanning
Lees verder
"Er wordt in een heel ongedwongen sfeer verteld over wijnbouw, het bedrijf, de wijngaard, smaken en kleuren. Tijdens de proeverij word je bekend gemaakt met de huisgemaakte witte, rode en roséwijnen. Je wordt extra verwend met stokbrood en brie waardoor, met mooi weer, echt een Frankrijk in Nederland gevoel bestaat. Zeker de moeite waard en een hele leuke tijdsbesteding, al met al ben je twee en een half uur onder de pannen."

Wat kan je verwachten?

Er is één ding zeker en dat is dat je heel veel enthousiasme kunt verwachten van Wijnboer Hans. Hij vertelt met veel plezier en passie over diverse onderwerpen, zoals: 

  •  Wat er allemaal komt kijken bij de wijnbouw in Nederland en hoe het zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld; 
  • Wat de invloed is van klimaatontwikkeling op de druiventeelt en wijnmakerij.
En jullie worden mee op excursie genomen naar de wijngaarden en de wijnmakerij, waarin ook de machines worden toegelicht die tijdens het wijnmaken gebruikt worden. 

Om daarna uiteraard te proeven van onze heerlijke witte, rosé en rode wijnen. Als het even kan, doen we dat buiten in de wijngaard. 

PRIJSWINNENDE WIJNEN

Wist je dat in 2022 twee van onze wijnen beloond zijn met een medaille bij de Nederlandse wijnkeuring? 

De wijnen zijn gekeurd door een professioneel en onafhankelijk Duits proefpanel dat alle wijnen blind proeft en keurt. In 2022 waren er maar liefst 12.000 wijnen ingezonden. Je kunt je wel voorstellen dat wij hartstikke trots zijn dat wij in de prijzen zijn gevallen! 

Zelf wijn leren maken

VAN HOBBY NAAR PROFESSIONEEL BEDRIJF

Wij, Mariëlle en Hans Verdellen uit Sevenum, oftewel Zaerum, hebben een pure passie: Wijn maken uit eigen wijngaard.

We doen dit al vanaf 2010. Vanuit een hobbymatige bevlogenheid is een professioneel bedrijf ontstaan dat zich richt op de productie van eigen streekwijnen en het organiseren van de wijnsafari en andere workshops.

Wij genieten hier keer op keer weer van! 
Zien we jou tijdens een Wijnsafari of andere workshop?

RESERVERING AANVRAGEN

vEELGESTELDE VRAGEN

Nee, de reservering is nog niet definitief wanneer de aanvraag wordt ingestuurd. Wij laten eerst weten of de datum nog beschikbaar is en wat de kosten zijn. Daarna kan de reservering definitief worden gemaakt als jullie aangeven op Wijnsafari te willen komen. 

Wanneer je een aanvraag doet voor de reservering en doorgeeft met hoeveel personen jullie zijn, kunnen wij aangeven wat de Wijnsafari kost. Liever even bellen hierover? Dat kan met Mariëlle: 06-28079895 of met Hans: 06-13357373. 

Het minimum aantal personen voor de Wijnsafari is 10. Wil je met een kleinere groep komen? Kijk dan eens naar onze Exclusieve Wijnsafari. Die is al vanaf 1 persoon te reserveren op alle woensdag- en zaterdagmiddagen t/m oktober. 

Tot op heden is er nog geen maximum aantal personen geweest. Wanneer je bij de aanvraag voor de reservering het aantal personen invult en het mocht een te grote groep zijn, dan nemen wij contact op om samen te kijken naar een oplossing. Je mag ook altijd even bellen naar 06-28079895 (Mariëlle) of naar 06-13357373 (Hans). 

Jazeker! Ze krijgen alleen geen wijn tijdens de wijnproeverij 😉 Mocht je twijfelen of deze groepsactiviteit wel geschikt is wanneer er ook kinderen bij zijn, neem dan vooral contact op via 06-28079895 (Mariëlle) of 06-13357373 (Hans). 

Het is geen probleem wanneer het regent tijdens de Wijnsafari aangezien een groot gedeelte – en eventueel de hele Wijnsafari – binnen kan plaatsvinden in de wijnmakerij. Natuurlijk gaan we er vanuit dat het zonnetje heerlijk schijnt en de wijnproeverij van onze wijnen kan plaatsvinden in één van onze drie wijngaarden. 

Wanneer het heel erg warm is tijdens de Wijnsafari, kan er besloten worden om in de wijnmakerij te gaan zitten. Deze beschikt over airco en op die manier kan er dus alsnog op een leuke manier genoten worden van de wijnproeverij. Tijdens de rondleiding door de wijngaarden adviseren wij om goed in te smeren en eventueel een hoedje of pet op te zetten. 

De Wijnsafari is leuk voor iedereen die eens een kijkje wilt nemen in de wijnmakerij in Nederland. Dus ook voor mensen die liever een biertje of een non-alcoholisch drankje drinken dan een wijntje. Wij zijn en blijven echter een wijnmakerij, dus voor een pot bier zul je echt naar een kroeg moeten. 

Scroll to top

Welkom bij Zaerums Genieten

Onze website biedt de mogelijkheid om wijn te kopen. Wanneer u verder gaat verklaart u minimaal 18 jaar oud te zijn. Daarnaast gebruiken wij cookies om u de beste online ervaring te bieden.