Workshops

Actieve smaakbeleving

Wij verzorgen workshops waarbij actief bezig zijn met en genieten van eigen culinaire inspanningen hand in hand gaan. Dat noemen wij de Actieve Smaakbeleving. Een fraaie mogelijkheid om de activiteit van uw familiedag, vriendengroep, buurt of bedrijf op een heerlijk ontspannen wijze te beleven.   

 

Ezelskroëne Genot

Duur: 1,5 - 2 uur

Bij deze activiteit krijgt u een uitgebreide toelichting over wijnbouw in Nederland: wat komt er allemaal bij kijken, hoe heeft het zich in de loop der jaren ontwikkeld en tot welke bedrijfsinrichting heeft dat geleid voor ons eigen wijnbedrijf? Vervolgens gaan we op excursie in de wijngaard en verneemt u de ins en outs van druiventeelt en het wijn maak proces. Daarna volgt de presentatie van onze witte en rode wijnen, met de mogelijkheid om tegen een gereduceerde prijs een flesje mee naar huis te nemen.

Primitief roken, koken en stoken

Min. 10 personen - Max. 25 personen | Duur: 5 uur

‘Graaf een gat in de grond en hup!’ Spades worden uitgedeeld en er worden een paar gaten gegraven. Hierin wordt vuur gestookt en vervolgens worden in groepsverband allerlei heerlijke gerechten bereid. In het ene gat wordt vlees gebraden, in het andere soep gekookt en in een volgend gat wordt de vis gerookt. In groepen en met de handen uit de mouwen! Tijdens het garen van de gerechten wordt u meegenomen in de wereld van het bierbrouwen: hoe ziet dat eruit en wat komt daar allemaal bij kijken? Voor meer informatie en foto’s kijk hier: https://zaerumsgenieten.nl/nieuws/primitief-roken-koken-en-stoken/  

Workshop thuis tapas maken

Min. 10 personen | Duur: 3 uur

Tijdens deze workshop gaat u zelf in groepen aan de slag om met behulp van regionale ingrediënten heerlijke streekgerechten te maken. Dat wordt gecombineerd met een introductie van onze eigen wijnen, de Ruskes Kus (wit), de Ruskes Blos (Rosé) en de Ruskes Roeëd (rood). Een ideale activiteit voor vriendengroepen, familiedagen en als personeelsactiviteit. Op en top genieten!

Workshop Zelf Bierbrouwen

Min. 10 personen - Max. 30 personen | Duur: 4 uur

BROUW UW EIGEN FAMILIE-, BEDRIJFS- of VRIENDENBIER!
Hoe leuk is dit: u kiest uw eigen smaak en karakter en vervolgens brouwt u samen het gewenste eigen bier voor uw familie, bedrijf of vriendengroep. U zult er nog lang over napraten…… U krijgt een inleiding in de wereld van het bierbrouwen en vervolgens gaan we zelf bierbrouwen op de echte manier: maischen, filteren, spoelen, koken en koelen. U werkt dus met echte mouten, hoppen, suikers en kruiden.  Wij zorgen voor de vergisting en het bottelen en u heeft een prachtige hoeveelheid eigen bier (10 liter per 10 brouwers) keurig verzorgd in de fles. Kunt u er daarna in eigen kring heerlijk en vol trots op proosten! Echt kei gaaf om te doen…..

Scroll to top

Welkom bij Zaerums Genieten

Onze website biedt de mogelijkheid om wijn te kopen. Wanneer u verder gaat verklaart u minimaal 18 jaar oud te zijn. Daarnaast gebruiken wij cookies om u de beste online ervaring te bieden.