Nieuws

Primitief Roken, Koken en Stoken

Een van de meest geboekte workshops betreft die met de uitdagende naam Primitief Roken, Koken en Stoken. Een ruige activiteit die wij vaak mogen organiseren voor bedrijven, tijdens familiedagen en voor vriendengroepen. Eerst zelf gaten graven en vuur stoken, dan eten voorbereiden en vervolgens laten garen in die vuurkuilen. U rookt een joekel van een zalm, braad heerlijke bierkippen en kookt soep in een grote ketel die aan een ouderwetse driepoot boven het vuur hangt. Tussendoor krijgt u ook nog een introductie in de wereld van het bierbrouwen inclusief een proeverij van regionale streekbieren. Wij doen dit op locatie voor groepen vanaf 10 personen. Wilt u een wel heel bijzondere actieve smaakbeleving hebben voor uw bedrijf, familie of vriendengroep neemt u dan met ons contact op voor nadere informatie.

Onze vooruitblik op het wijnjaar 2022

‘Hey Hans, wat voor wijnjaar wordt het?’ Die vraag werd onze wijnboer begin augustus 2022 gesteld door de omroepen Horst aan de Maas en Peel en Maas. Het antwoord staat op YouTube:

Leren, meewerken en genieten oogst 2021

Wilt u ervaren hoe het is om wijn te maken en mee te werken in de wijngaard bij de komende oogst? Wijnbedrijf Zaerums Genieten (Renkensstraat 3 in Sevenum) biedt u een unieke mogelijkheid om een dag wijnboer te zijn….. Op drie zaterdagen in oktober wordt een identiek programma aangeboden:

  • 09.30 – 10.00 uur: Ontvangst
  • 10.00 – 12.00 uur: Stoomcursus wijnmaken: Uit welke stappen bestaat wijnmaken (rood, wit en rosé), hoe lang duurt het, welke materialen worden gebruikt? Hoe meet je zoet en zuur? Hoe kun je bijsturen? Hoe voorkom je welke fouten?
  • 12.00 – 13.00 uur: Wijnboerenlunch
  • 13.00 – 16.00 uur: Werken in de wijngaard of in de wijnmakerij: afhankelijk van de week helpt u mee oogsten/plukken, kneuzen, persen of overhevelen. U brengt in de praktijk wat u in de ochtend geleerd hebt en waant u een echte wijnboer…
  • 16.00 – 18.00 uur: Afsluitende Wijnboeren BBQ gezellig samen afsluiten…

Wij bieden dit programma aan op de zaterdagen 9, 23 en 30 oktober. 
Let op: het is geen driedaagse bezigheid maar een unieke dag die we 3 keer aanbieden! 

De kosten bedragen € 75 per persoon per dag, maximaal 10 personen per dag. Aanmelden doet u via een email naar info@zaerumsgenieten.nl of via telefoon 06-13357373.

Knippen & scheren!

De planten groeien erg hard in deze tijd van het jaar. Dus moeten we ze af en toe knippen met onze loofwandsnijder. Ontspannen werkje!

Joekels van druiven!

De druiven zijn waanzinnig hard gegroeid, het zijn inmiddels enorme Joekels van trossen…..dat belooft veel goeds! Voorproefje? Kijk eens in onze wijnwebshop op www.zaerumsgenieten.nl

De eerste druiven

Ahhhh…kijk nou toch eens, de eerste druiven staan in bloei. Dat wil zeggen dat ze over 100 dagen rijp zijn. Dat is de eerste week van september, terwijl dit ras normaal pas in de derde week van oktober rijp is. Wij hebben dus ook een nieuwe normaal…

Bottelen

Zo, dat zijn er weer 282……het vat is weer leeg. Klaar voor weer nieuwe Zalige lekkernijen!

Groeikracht

Wat een groeikracht, geweldig…… onze beide wijngaarden ‘ontploffen’ momenteel van al die nieuwe druiven…. een prachtig zicht en een heerlijk vooruitzicht!

Scroll to top

Welkom bij Zaerums Genieten

Onze website biedt de mogelijkheid om wijn te kopen. Wanneer u verder gaat verklaart u minimaal 18 jaar oud te zijn. Daarnaast gebruiken wij cookies om u de beste online ervaring te bieden.